In proiectul „Nomazi digitali la sat”, derulat prin platforma Formare Culturală, facem interviuri cu operatori culturali, artiști, antropologi, avocați, sociologi, comunicatori despre proiecte creative și culturale în mediul rural sau urban mic.

Proiectul marșează pe componenta de interdisciplinaritate, creativii invitați fiind reprezentativi atât pentru abordarea transdisciplinară hibridă din punct de vedere al genurilor de exprimare artistică. Autorii selecționați a fi invitați sunt reprezentativi pentru modul în care au înțeles și aplicat modalitățile de colaborare și coproducție ca parte a sectorului cultural fără de care artistul / autorul nu poate functiona. Cazurile selectate au arătat apartenența la un întreg lanț de producție, de distribuire, de comunicare către publicuri, a artistului, extinzând problematicile individuale ale artistului și operei sale în afara scenei artistice obișnuite, fizice.

Este un proiect marca Formare Culturală. Acesta se produce între iulie și noiembrie 2023 și rămâne disponibil online.

Proiect cultural cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Modernism.ro, The Institute

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.