Angelica Iacob este istoric de artă și manager cultural, șef al Secției Artă a Muzeului Municipiului București și lector pentru disciplina Muzeologie în cadrul Universității Naționale de Arte București.

A coordonat departamentele de educație, relații publice, marketing și proiecte culturale ale Muzeului Național de Artă al României și Muzeului Municipiului București și a fost secretar general la Rețeaua Națională a Muzeelor din România, implicându-se în activitățile de coordonare a evenimentului Noaptea Muzeelor la nivel național. Cu un masterat în Management Cultural la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice David Ogilvy, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti, s-a implicat în buna desfășurare a unor proiecte culturale și a fost evaluator independent pentru Administraţia Fondului Cultural Naţional, domeniul Patrimoniu Cultural Naţional și pentru ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Printre proiectele în care s-a implicat de-a lungul timpului amintim Carnavalul Internațional al Copiilor de la Veneția – ediția a treia (2012), eveniment organizat de Bienala de la Veneția, în care a fost coordonator al proiectului României și curator al expoziției intitulate Lighioane și Supralighioane – Grupul artistic Soap Art Kollectiv, respectiv Raluca Arnăutu & Suzana Dan. Un alt proiect la nivel internațional la care a participat prin conceperea de materiale pe tema educației pentru patrimoniu în aer liber a fost ECHOE, Educație pentru patrimoniu, educație în aer liber, proiect coordonat de Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, realizat cu finanţare europeană prin Lifelong Learning programme (2011). Se adaugă contribuția, în calitate de membru al echipei de coordonare din București, în proiectul în spațiu public The Knot – structură mobilă ce leagă existentul cu imaginarul, proiect internaţional cu finanţare europeană prin programul Cultura 2007-2013 coordonat, în România, de Asociaţia E-cart.ro (2010). În perioada 2008-2009 a fost consultant în cadrul proiectului Strenghtening the National Network of Romanian Museums and its members, implementat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România şi de Reţeaua Muzeelor din Olanda cu finanţare MATRA.

S-a implicat în organizarea mai multor expoziții, printre care se numără expoziţia deschisă de Muzeul Municipiului București în perioada 29 iulie 2020 – 31 martie 2021 la Palatul Suțu intitulată Muzeul Simu și Pinacoteca București, pe care a curatoriat-o. A contribuit la organizarea unor conferințe și la realizarea unor publicații de specialitate și a susținut prezentări pentru diverse categorii de public. De asemenea, a fost trainer în cadrul unor programe de formare inițiate de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală.

În prezent este doctorand în Arte vizuale, în cadrul Universității de Arte din București, sub coordonarea Prof. univ. dr. Ruxandra Demetrescu.

Expertă în cadrul proiectelor:
Artiste uitate din România: cercetări și studii despre contribuția femeilor la istoria artei românești