Click pentru răsucire și dublu click pentru zoom in pe imaginea de mai jos:
Chitarele cu mai multe gâturi (bass, double-six etc) au intrat demult în peisajul instrumental obișnuit. Acestea permit unui instrumentist să cânte alternativ (uneori în același timp) la chitară, chitară bass, chitară acordată diferit etc. Instrumentul alăturat face parte din colecția impresionantă a unori împătimiți, Călin Ilie și Manon Viel (M&C Musical Instruments).
Intervievat pentru Muzeul Rock (urmează video), Călin ne-a declarat:
„Ceea ce deosebește artefactul din imagine de cele folosite frecvent, produse de firme specializate, este faptul că acest instrument este manufacturat de un român: „Cred că este o propunere interesantă pentru un muzeu al rockului românesc, la secțiunea de instrumente vechi, construite. Chitara aceasta mi-a fost dăruită, de ziua mea, de un coleg de-al meu de la M&C, Bobby Preda. Este o inovație, o adaptare cu două grifuri – unul de la o hawaiană (lap guitar), altul de la o chitară electrică obișnuită. Nu am alte amănunte, dar are o plăcuță pe care este trecut numele lui Virgil Gilly Stiplosek, cu nr de brevet 38196 din 1946, Republica Populară Română. Este un instrument electric, potențiometrul cred că este de la un aparat de radio.”
Călin Ilie și Manon Viel (MCMusic) au strâns de-a lungul anilor zeci de instrumente electronice, într-un muzeu sui-generis, accesibil doar muzicienilor care le calcă pragul. Aici o trecere în revistă a câtorva piese valoroase… cu poveștile lor.
Așa sună chitara prezentată mai sus:

Obiecte din Arhiva Muzeul Rock sunt accesibilizate pentru nevăzători. Acestea vor fi adăugate la THATS (Touch & Hear Assistive Teaching System), o enciclopedie digitală pentru nevăzători, cu imagini şi piste audio, folosind tehnologie asistivă şi e-learning.