Documentele obținute prin consultarea fișelor penale sunt puse la dispoziția publicului în cadrul proiectului Artiști în temnițele comuniste în scopuri de informare, documentare și cercetare. PostModernism Museum se opune promovării cultului criminalilor de război și a membrilor mișcărilor fasciste.

Conținutul platformei „Artiști în temnițele comuniste” este în creștere regulată pe toată durata proiectului. Lista artiștilor din închisorile comuniste reflectă stadiul de cercetare și documentare de la momentul respectiv de consultare. 

Pentru stadiul actual de cercetare al proiectului „Artiști în temnițele comuniste” nu ne propunem încă să uniformizăm materialele informative, pentru că așa cum se poate observa deocamdată în utilizarea tipurilor diferite de surse, nu se pot regăsi astfel de criterii comune.

Semnalăm cu acest prilej pentru cei interesați, eventual deținători de materiale de arhivă, documente sau informații memorialistice referitoare la artiști care au suferit detenția comunistă că suntem deschiși către orice contribuții documentare pe care le considerăm foarte valoroase și care pot conduce la reconstituirea datelor legate de profilul artistului.

Considerăm că materialul documentar, informativ al acestui stadiu de cercetare, (limitat ca durata a proiectului) va putea constitui o bază pentru viitoare studii. Așa încât ne propunem încă de pe acum să publicăm în viitorul apropiat un „Dicționar al artiștilor în temnițele comuniste”, care să conțină un repertoriu de profile artistice. Credem că acest dicționar va putea la rândul său să devina și un instrument de lucru, inclusiv pentru cercetări viitoare de și mai mare profunzime.