Click aici: Harta Monumentelor Istorice din Bucuresti / Bucharest Historical Monuments Map

În 2016, Bucureștiul a fost unicul oraș nominalizat în integralitate pe lista celor 50 cele mai periclitate monumente istorice din lume, potrivit americanilor de la „World Monuments Foundation”.

Pe Lista Monumentelor Istorice apar circa 30.000 de obiective dar patrimoniul de arhitectură, istoric şi cultural al Bucureştiului a fost, este şi va fi expus constant la 3 surse majore de distrugere:

  • cutremurele
  • incendiile
  • demolarea intenţionată

Clădiri splendide ale Bucureştiului de altădată au fost pierdute pentru totdeauna, fie cu avizul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bucureşti, fie cu îngăduinţa Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice.

Pe site-ul APMNIR puteti vizualiza harta online a monumentelor istorice din Capitală.

Dezvoltarea urbană a zonelor istorice şi protejate ale Bucureştiului în Uniunea Europeană nu se poate realiza prin mansardare, demolare şi implantare de zgârie nori. Capitala are nevoie urgentă, alături de sprijinul populaţiei, de o nouă strategie politică a administraţiilor centrală şi locale pentru a conserva, repara şi dezvolta oraşul în beneficiul locuitorilor săi şi pentru confirmarea valorii şi identităţii sale culturale şi istorice de oraş european.

Info utile despre monumente istorice:

sursa: www.citadina.ro/harta-monumente-istorice-bucuresti