Text de Doru Ionescu
Consultant: Iuliu Constantinescu

Muzicianul a ales, în dorința de a face cunoscut poemul în străinătate, să compună lucrarea în limba engleză. Între două traduceri – cele ale lui Corneliu M Popescu și Dimitrie Cuclin – a ales-o pe cea din urmă, realizată de un mare muzician, dar și scriitor, în opinia lui Adi mai lesne de muzicalizat. O punere în scenă modernă și posibil de vizionat de oriunde, oricând: pe youtube!

Interviu Adrian Tăbăcaru despre abandon și reluare, lupta cu sine, feedback, dar și un goal – de a susține lucrarea live, adăugânsd strofele lipsă, recitate între pasajele muzicale.

Update: Sibiu Opera Festival, 11 septembrie 2020, în Piața Mare a municipiului, opera rock va fi fost performată cu participarea câtorva soliști și instrumentiști!

Lucifer – A Rock Opera” este un proiect realizat de Adrian Tăbăcaru în colaborare cu 22 de muzicieni, actori, oameni de cultură sau pur și simplu artişti. De asemenea, conceptul vizual al acestei opere este realizat de Costin Chioreanu – desenator, ilustrator şi unul dintre cei mai apreciaţi artişti video în întreaga lume, care a lucrat până acum nume mari ale muzicii rock internaţionale, precum: Emperor, Arch Enemy, Ghost, At The Gates, Corrosion Of Conformity, Paradise Lost, Kataklysm, Napalm Death, Solstafir, Ihsahn și Leprous.

Opera este bazată pe traducerea în limba engleză a poemului “Luceafărul”, realizată de către Dimitrie Cuclin.

Site oficial: http://www.lucifer-rockopera.com/