„Minorități etnice în cultura vizuală: focus România”, un proiect de cercetare și expozițional produs de Postmodernism Museum în 2016, a fost prezentat în 2018 în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal la Muzeul de Artă Contemporană a acestuia din Sibiu (12 iulie – 31 august 2018) și cu Asociația MAIE, la Forumul Diversității Culturale, ediția a III-a (9-11 noiembrie 2018).

O micro-expoziție „Minorități etnice în cultura vizuală focus România” a putut fi vizitată pe toată durata evenimentului Forumul Diversității Culturale, ediția a III-a, la ARCUB Gabroveni, în București. O prezentare a întregului proiect a fost susținută de curatorul Cosmin Nasui, în cadrul Forumul Diversității Culturale, pe 11 noiembrie 2018, de la ora 11:00, la ARCUB, în sala Studio.

Cercetarea reprezentării minorităților etnice în cultura vizuală de pe teritoriul României explorează bogatul dialog vizual care există între patrimoniul multi-cultural și multi-etnic, lucrările de artă și contextul politic și social.

În cadrul acestei cercetări, produse și coordonate de PostModernism Museum, au mai fost realizate expoziții, prezentări expoziționale și conferințe precum: „Naționalism si multiculturalism în cultura vizuală” la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, în 2017; „100 de ani de minorități etnice în cultura vizuală din România” la Muzeul Municipiului București – Muzeul Nicolae Minovici „Vila cu clopoței” în 2016; „Minorities in Visual Culture – Focus Romania” în centrul cultural „La Poissonnerie”, Bruxelles.
Proiectul este acompaniat de publicația „Ethnic Minorities in Visual Culture – Focus Romania”, sub forma unei cărți obiect, editată la PostModernism Publishing House, 2016.

Evenimentul face parte din Forumul Diversității Culturale, ediția a III-a, organizat de Asociația MAIE, în parteneriat cu: Departamentul pentru Relatii InteretnicePrimăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, Asociația ActivRandom, Asociatia Postmodernism MuseumAsociatia-Editura Istoria ArteiFormare Culturala.

Cultura mea, Cultura ta, Cultura noastră. Ateliere creative. Ateliere creative despre diversitate din Forumul Diversității Culturale este un proiect inițiat de Asociația MAIE și co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

Parteneri media: AGERPRESCărtureștiCitatepediaIgloo mediaModernism Punct RoRevista Zeppelin.