Cristian Vasile cu tema „Imagini ale națiunii și ale figurilor istorice românești reflectate în expoziții și muzee. De la perioada interbelică la primul deceniu comunist”

Abstract
Cristian Vasile va analiza expunerea muzeală dedicată naționalului, națiunii, începând cu perioada interbelică, anii `30, și expunerea post-1948/1950, incluzând Muzeul de Artă al RPR (frescele lui Neagoe Basarab, lucrări ale artiștilor români din perioada realismului socialist).

Cristian Vasile este cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „N. Iorga“ (Academia Română), redactor şef adjunct al publicaţiei „Studii şi Materiale de Istorie Contemporană”. Printre cărţile sale amintim volumul: Viaţa intelectuală şi artistică în primul deceniu al regimului Ceauşescu 1965-1974 (Humanitas, 2014). Are în pregătire un volum despre cercetarea academică umanistă sub guvernarea Gheorghiu-Dej. Este coordonator de doctorate în domeniul Istorie și predă în cadrul Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române. Din mai 2023 este membru corespondent al Academiei austriece de științe.