POSTMODERNISM MUSEUM PROGRAMME

Artiști pedagogi

Conceptul curatorial inovator

Proiectul editorial „Artiști Pedagogi. Modele de educație artistică și culturală: Restituiri din arhive de artă” este desfășurat ca o platforma digitală interactivă, care concentrează elemente de patrimoniu recent specifice atât fenomenelor culturale artistice cât și celor de educație artistică, învățământ vocațional de nivel universitar și postuniversitar din România.

Interviuri cu foști studenți

Moștenirea artistică a acestora este adusă în prezent prin interviuri cu foști studenți, astăzi artiști consacrați și profesori la rândul lor (dintre cei menționați mai sus, care sunt în viață), cu istorici și critici de artă care i-au cunoscut, moștenitori direcți sau cei influențați indirect de corpul operelor acestora.

Context documentar

Arhivele de materiale sunt puse la dispoziție prin consultarea arhivelor publice, cât și prin intermediul familiilor sau a deținătorilor privați ale acestora.
Documentările propuse în proiectul editorial de față prezintă artiști, mișcări artistice, fenomene estetice caracteristice dezvoltării artei din România și importanța instituțiilor de învățământ artistic..

despre proiect

Proiectul Artiști Pedagogi. Modele de educație artistică și culturală: Restituiri din arhive de artă” propune recuperarea și prezentarea unor materiale documentare din arhive publice și private care au aparținut artiștilor Alexandru Ciucurencu (1903-1977), Petre Abrudan (1907-1979), Vasile Celmare (1931-2019) și aducerea în prezent atât a moștenirii artistice a acestora cât și a contextului care implică alte personalități sau situații cu relevanță istorică contemporană.

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii

 

urmează

Arhive artiști pedagogi

Petre Abrudan

arhiva

Vasile Celmare

arhiva

Alexandru Ciucurencu

arhiva

Urmează

Interviuri & prezentări 

View more

Recomandări  

Alte arhive de artiști

Resurse memorialistice disponibile în arhive suplimentare

products

Publication Store

All projects presented within PostModernism Museum are not merely objects exhibited but thoroughly documented initiatives.

RECOMMENDED

Other from Research-archive programme