POSTMODERNISM MUSEUM PROGRAMME

Patrimoniu artistic feminin

Conceptul curatorial inovator

Proiectul propune cercetarea, documentarea, arhivarea, producerea de conținut original și prezentarea sub forma unor platforme online. Proiectul este desfășurat ca trei micro-platforme digitale interactive, care concentrează elemente relevanță istoriografică cu influențe asupra fenomenelor culturale artistice din prezent. 

Interviuri cu experți

Fiecărei artiste îi sunt dedicate un amplu material documentar și un material video, concentrat pe un ghid de interviu extensiv și informații privind contextul și evoluția influențelor educației culturale.

Context documentar

Arhivele de materiale sunt puse la dispoziție prin consultarea arhivelor publice, cât și prin intermediul familiilor sau a deținătorilor privați ale acestora.
Documentările propuse în proiectul editorial de față prezintă artiști, mișcări artistice, fenomene estetice caracteristice dezvoltării artei din România.

despre proiect

Proiectul recuperează și promovează în mediul online materiale documentare din arhive private care au aparținut artistelor: Hedda Sterne (1910-2011), Puia Hortensia Masichievici Mișu (1917-2010), Geta Caragiu (1929-2018) și contribuie la aducerea în prezent atât a moștenirii artistice a acestora cât și a contextului care implică alte personalități sau momente și situații cu relevanță istoriografică pentru contemporaneitate.

Producător: PostModernism Museum

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Parteneri: Modernism.ro, Nasui Collection & Archives, Muzeul Municipiului București

 

urmează

Restituiri din arhive

Hedda Sterne

arhiva

Puia Hortensia Masichievici Mișu 

arhiva

Geta Caragiu

arhiva

Urmează

Interviuri & prezentări 

View more

Recomandări  

Alte arhive de artiști

Resurse memorialistice disponibile în arhive suplimentare

products

Publication Store

All projects presented within PostModernism Museum are not merely objects exhibited but thoroughly documented initiatives.

RECOMMENDED

Other from Research-archive programme