Ongoing Programme

Rockul Carantinei

Muzică pentru muzică

În perioada acestei crize profunde și prelungite, când artiștii liber profesioniști au mult de suferit, în lipsa concertelor, înregistrărilor, ne-am propus să dăm un sens activității lor profesionale exercitate de acasă, să îi provocăm într-o întreprindere creativă deosebită: muzică pentru muzică. Un omagiu adus de muzicienii de astăzi înaintașilor.

Resuscitare

Ideea ar fi de a resuscita câteva piese ale rockului din perioada incipientă, anii 60 – 70, aparținând unor trupe românești. Vom alege piese care nu vor pune probleme de copyright, chiar dacă nu se prevede monetizarea variantelor lor actualizate. Acceptul compozitorilor ne va permite și să facem mici modificări de formă, necesare, probabil, în ideea actualizării lor.

Selfmade

Proiectul presupune că fiecare muzician (solist, instrumentist) își poate imprima acasă părțile sale, pentru respectarea carantinei. De asemenea, fiecare muzician își va filma interpretarea, pentru ca la final să se poată edita și videoclipuri, care sunt mult mai accesate astăzi, comparativ cu înregistrările audio. Acest mod de lucru oferă multă libertate proiectului, la care pot participa muzicieni români din mai multe generații, din toată lumea.

On Display Now

Featured Tracks

SEMNAL M

„Mai avem multe de făcut“ (1981)

RODION G.A.

„Stele și lumini“ (1982)

OLYMPIC ’64

„Cîntic de haiduc“ (1970)

DOMINO

„Prefață“ (1981)

CHROMATIC GRUP

„Racul, broasca și o știucă“ (1968)

FFN

„La ceasul când stele încep să apună“ (1980)

POST SCRIPTUM

„Mireasma nopții“ (1981)

PROGRESIV TM & ROȘU ȘI NEGRU

„Zburătorul / Puterea muzicii“ (1978)

SIDERAL MODAL QUARTET

„Ești a mea“ (1970)

HOLOGRAF

„Păsări de fum“ (1983)

CATENA

„Dorința“ / „(H)Opatina“ (1973)

EVENT

RETRO ROCK în anul pandemiei, un muzeu…
în concert!

În concertul susținut la Arenele Romane au apărut abordări orchestrale inedite, noi piese propuse, întâlniri între 50 de muzicieni care nu mai cântaseră unii cu alții. Firește, bucuria de a face echipă pe o scenă ofertantă! Mai mult decât atât, în nota obiectivului propus, a fost proiectat un clip video In Memoriam, reamintind parte dintre atâtea personaje dispărute prea devreme din lumina ori culisele rockului românesc. 

Recommended

Not Latest News

Follow